Minner fra gamlekara

I boka ”Aktive fotballspillere” skrevet av Arne Brustad i 1952 er også Lundhaug il og Torpa il presentert. Der står det at Lundhaug spilte 8 kamper i 1949 og 20 kamper i 1950. Laget ble opptatt i NFF i 1950. Derfor kan vi regne med at kampene i 1949 var treningskamper. Likeså
kampene våren 1950 da serien gikk over høst/vår. Drakta den gang besto av hvit trøye med rød besetning og blå bukse. Planene var å legge toppdekke på Lundemoen, bygge klubbhus og få trener fra våren 1951.
Hva spillerne husker fra kampene:

Martin Nordby: Husker en kamp mot Torpa i 1950. Skjøt like ved stanga, men dommeren reddet i det ballen gikk i hans ben.

Bjarne Lunde: Husker særlig en kamp mot Haug il. Ble skadet i benet, og måtte gå av banen.

Nils Gårder: Minnes en kamp mot Snertingdal da banen var oversvømmet.

Hartvig Sæteren: Minnes særlig en kamp mot Torpa i 1950 da han og en annen av spillerne rente dommeren over ende.

Som aktive spillere den gang står: Håkon Frøslid, Nils Gårder, Bjarne Lunde, Kolbjørn Lunde, Asbjørn Lundhaug, Magnus Lundhaug, Ole Midthaugen, Magne Nerby, Martin Nordby, Olav Ruud, Magnar Stadsvoll, Marius Stomlien, Gustav Sætheren og Jørgen Sætheren. Oppmann var Hartvig Sæteren og formann Ottar Søreng.

Torpa il spilte i 4.divisjon i 1950, men har tidligere spilt i 3.divisjon. Drakta den gang var blå trøye med rød besetning og bånd om brystet og hvit bukse. Framtidsplanene den gang dreide seg om nytt sentralbaneanlegg. Formann var Michael Rustestuen.
Hva spillerne husker fra kampene:

Kolbjørn Sveen: Minnes særlig da han spilte med regnfrakk mot Follebu !

Martin Sidselstuen: Minnes han kom så sent til en kamp mot Biri på Snyta i 1948 at han ikke rakk å skifte, men måtte spille i battledress og vanlige sko.

Sigmund Engeseth: Minnes en kamp mot Bjoneroa i 1939. Sprengte støvelen i skuddøyeblikket, slik at tærne la seg oppå tåhetten.

Knut Ødegård: Minnes en kamp mot Snertingdal hvor cornerflagget lå under vann.

Jørgen Berge: Minnes en kamp mot Biri i 1948 hvor laget faktisk var ekshaustforgiftet da det tumlet ut av bussen. Laget kom på banen 14 minutter for sent og fikk bare ett par minutter til å skifte. Det gikk likevel bra.

Michael Rustestuen: Minnes en kretskamp mot Kastad hvor to baller sprakk før kampen begynte og en under selve kampen. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at en av Kastad-spillerne hadde en meget solid spiker i den ene støvelen.

Som aktive spillere på Torpa den gang står: Arvid Værhaug, Kolbjørn Sveen, Ottar Skogstad, Hans Skogstad, Martin Sidselstuen, Oddvar Lund, Leif Grønvold, Sigmund Engeseth, Sverre Bakke, Michael Rustestuen, Jørgen Berge, Helge Granseth og Knut Ødegård.