Gustav meldte overgang til England

Gustav Rydberg meldte foran fjorårssesongen overgang fra N.Land til VTUL. Etter endt sesong meldte han retur til NLI for å spille junior nå i år (han er 19 år). Men det ble ikke juniorfotball på ham, og han kom tilbake for å spille 6.divisjon med torpingene. I juli meldte han så overgang til engelsk fotball.

I fjor spilte han 17 A-kamper i 4.divisjon med 2 mål og 14 6.div.kamper med 3 mål. I år spilte han 7 6.div.kamper med 4 mål før han dro til England. Dette var nok mål til å få delt toppscorerstatus !

Gustav forteller at han flyttet til Hitchin i England den 17.juli. Det er noen mil fra Biggleswade der han trener og spiller kamper med Biggleswade United. Han kom raskt i gang med trening og kamper, og kom på scoringslista i første kamp. Klubben er ganske kjent i England på grunn av klubbens eier Guillem Balague. En spansk fotballjournalist som har hjulpet mye med PR til klubben. Stadion heter Second Meadow og har en tilskuerkapasitet på 2000. Fin bane med perfekt gressteppe, men litt uvant med så kort gress.

Gustav har testet ut noen jobber, men de passer ikke helt med fotballen. Så nå bruker han all sin tid på fotballen. Han bor forresten sammen med en av fitness coachene i klubben, og kjører med ham til trening og kamp. Gustav spiller på U23 laget. De har en stor og sterk tropp. Japan, USA, Spania, Irland og Norge er noen av nasjonene som er representert. A-laget, som spiller i Spartan south Midlands premier division, har også en stor og sterk tropp. Så derfor blir det lite spilletid der. Men trenerne er flinke til å gi de unge sjansen. Det er mer profesjonelt her enn jeg forventet. Drakt, shorts, strømper o.s.v. henger klart i garderoben når vi kommer til kamp. Vi får alltid varm mat servert på klubbhuset etter hver hjemmekamp. Vi har et stort trenerteam med både fitness coach, fysioteam, keepertrener og materialforvaltere, sier Gustav. Vi trener 3 ganger i uka, pluss kamp. Og det blir en del egentrening.

Jeg spør Gustav hvordan han kom i kontakt med klubben. Til det svarer han at han så et TV-intervju med TV2 ekspert Stian Stamsjø Møller som spilte i samme klubb sist vinter/vår. På rulletekst sto at de som var interessert i å prøve seg kunne maile en søknad. Det gjorde han, og fikk komme over på prøvespill. Han følte det gikk dårlig på første trening, men han ble tatt opp i troppen.

Lagbilde V.Torpa 2016. (Gustav bak Michael)
Lagbilde V.Torpa 2016. (Gustav bak Michael)

Gustav Karl Alfred Rydberg, som er hans fulle navn, sier at alle unge norske fotballspilleres drøm er å spille i England. Slik også med ham. Man må ikke spille i premier leauge for å leve ut drømmen. Dette er veldig lærerikt for meg, og jeg utvikler meg i riktig retning både på og utenfor banen. Så dette er å anbefale unge fotballspillere som er lysten på noe lignende å gripe muligheten — hvis man får den !

Gustav skal inn i militæret 8.januar, så eventyret blir litt kort. Hvis han ikke da sender en mail…

Torpa fotball ønsker Gustav lykke til i disse månedene i Spartan south Midlands development (der U23-laget spiller) !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.