Søndre Land fikk sin første seier på kunstgresset

Det har gått tungt for Søndre på sitt eget kunstgress. De har ikke klart å vinne der. Og i går ville de gjerne flytte kampen til gressbanen. Men den ble gående på kunstgresset. Og endelig kom seieren. De var flere hakk bedre enn det reservepregede torpelaget. 5-1 endte kampen i fordel Søndre Land etter 3-0 ved pause.

Vest-Torpa manglet flere fra de forrige kampene: Hans Olav sto over etter sist helgs røde kort, Jostein sto over pga skade, det samme gjorde Hans-Marius, mens Vetle reiste på skole (også skadet). Kurt og Bjørnar manglet også i kveld. Erlend er jo forøvrig langtidsskadet, mens Jørn reiste før ferien til Bodø og politiskole, og Stian valgte å melde seg inn i Hamar under skolegang på Elverum. Kim hadde jo forøvrig lovet å være med etter ferien, men skuldra ut av ledd i ferien har forhindret dette. Nå har Frode vært på noen treninger – så vi får håpe han kan bidra noe.

De som startet i kveld: Stig Henning, Oddleif, Knut, Erik, Marius, Michael, Christoffer, Kjell Arvid, Gustav, Espen og Morten. Vebjørn kom inn for Marius etter 64 min. Innbytter som ble på benken var Jan. De spilte i en 4-2-3-1 formasjon i 1.omgang, men forandret med hell over til 4-4-2 i annen omgang.

Målene: 1-0 etter 22 min, 2-0 etter 33 min, 3-0 etter 40 min, 4-0 etter 50 min, 5-0 etter 61 min, 5-1 etter 89 min ved Gustav Rydberg.

Dommer i kampen var Kristoffer Leirdal, Kolbu il med assistentene Svein Erik Slåttsveen, Etnedal og Jan Kristian Frydenlund Fremstad, Gjøvik Lyn. Gult kort til Mathias Engebakken og Eirik Avlestuen.

Det var ypperlige værforhold og flott underlag på kunstgresset. En del tilskuere fulgte også kampen fra tribunen.

Det var tynne saker det VT presterte i 1.omgang. Lagene følte hverandre litt på tennene i starten, men snart var det tydelig å sjå at Søndre festet grepet. Sjansene til VT var en corner, et skudd fra midtsirkelen forsøkt lagt over en keeper langt ute, (avspark etter Søndre’s 2-0 scoring) og et godt skudd 30 cm utenfor krysset fra Morten etter 43 minutter. SL scoret i etterkant av et innkast etter 22 min, etter en unødig gitt straffe etter felling ved dørlinja etter 33 min og etter corner i det 40.min.

VT legger i 2.omgang om litt på formasjonen. De setter med en gang press på SL-forsvaret. Det er absolutt tendenser. Morten har flere sjanser, og med litt bedre teknikk hadde også Kjell Arvid kunne redusert. Mens vi venter på 1-3 redusering, gjør i stedet SL 4-0. Dermed er kampen i realiteten avgjort 5 minutter ut i omgangen. Men VT skal ha for innsatsen videre. I minuttene etter kjemper de til seg til sjanser, men ballen vil ikke inn. I det 51.min legger Morten til Kjell Arvid inne i feltet, men får ikke kontroll. Litt senere legger Michael fint fram til Morten, men keeper er halvmeteren foran ham på ballen. Et kvarter ut i omgangen gjør SL 5-0 etter at ballen går tvers over i feltet flere ganger. Rett etter dette har Morten heading i stanga, mens Gustav ikke klarer å få returen i nota. 19 minutter ut i omgangen kommer Vebjørn inn i stedet for Marius. Midtveis i omgangen slår Michael frispark, det blir retur, men dårlig avslutning på denne av Kjell Arvid. Etter 82 minutter legger Kjell Arvid fin pasning foran mål fra venstresiden, og Michael kaster seg fram og header. Men dessverre på keeper. Fem minutter senere har Oddleif et godt skudd utenfor krysset. Mål får VT først i siste spilleminutt. Kjell Arvid forsøker å legge pasning 45 grader ut inne i feltet på høyresida. Forsvaret har en dårlig avklarering, og Gustav dunker ballen i mål. (ikke scoret på A-laget siden treningskamp her på våren)

Glem førsteomgangen — ta vare på det positive i andreomgangen — start forberedelsene til fredagens kamp mot Lunner på Lundemoen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.