Selv uten tap ble det ikke KM-finale

Selv om Vest-Torpa ikke tapte i dagens puljespillskamper på Biri kunstgress, ble det ikke finale neste søndag. Det ble 7 poeng på både Ringebu-Fåvang og V.Torpa, og 3 plussmål. Men Ringebu vant på flere scorede mål (5-2 mot 4-1). Foto: Camilla

Resultater fra dagens puljespillskamper:

N.Land 2 – V.Torpa  0-2

Ringebu-Fåvang – Lunner 1-0

Ringebu/Fåvang – Nordre Land 2 3-1

Torpa – Lunner 1-0

Ringebu-Fåvang – V.Torpa 1-1

N.Land 2 – Lunner 4-0

Allerede kl.10.00 gikk første kamp søndag. Motstander var N.Land 2, som har vært utilnærmelig i seriespillet i pulje 3 i 5.divisjon. Laget:

Kurt

Oddleif                      Erik H                    Tore                      Mads Mario

Knut                            Trond                Michael

Frode                                       Ove                                         Kim

Ubenyttede reserver: Espen B, Gøran  B, Erik S og Toni

Kampen begynte litt avventende. Litt frispark begge veier, men totalt et lite Nordre-overtak. Etter 8 minutter får Nordre frispark på 30 meter som Rune Trøen tar. Kurt slår til corner. Denne går rett gjennom feltet uten at noen er nære.  Bare 3 minutter senere får de nytt frispark fra nærmere 30 meter, og denne gang Raymond Knutsen i fanget på Kurt. Etter 14 minutter kommer Kim til innlegg fra venstre side. Det ender med corner som Kim skrur inn, men Mads rekker ikke helt på ballen. Vest-Torpa er nå kommet bedre inn i kampen. Vi får frispark fra høyre side etter 17 minutter. Oddleif bommer på skuddet, og Trond skyter deretter utenfor.  I det 20.minutt kommer Kim til nytt innlegg, som keeper tar seg av. Vi får deretter innlegg fra høyre side som går over keeper, men Ove skyter i nettveggen. 1-0 til V.Torpa kommer etter 22 minutter etter at Karl Johan er uheldig å felle Ove på 16-meter streken. Om det var innenfor eller utenfor ? Tja… Dommeren dømmer straffe. Som vanlig er Kim sikker på disse, og setter den denne gang ved keepers høyre stang. Det ble gult kort til Karl Johan, men også til Henrik Haug for kjefting mot dommer. I det 25.minutt blir Ove spilt fri litt over på høyre side, og lobber elegant over keeper til 2-0, som blir pauseresultatet.

Det skjedde mindre i 2.omgang. Kim slår et frispark fra 25 meter i det 6.minutt. Men uten resultat. Midtveis i omgangen får N.Land frispark fra samme avstand. Men Kurt avverger. Minuttet senere får vi sjå skudd fra Michael. Rett etterpå har også Kjetil Hagen skudd over. (I denne perioden er det også litt luftige baller – for vi oppdager plogformasjon av grågås)  I det 19.minutt kommer Knut til innlegg fra høyre, som ender til corner, men det blir med det. Noen minutter senere har Michael et løp på venstre side, som også går til corner. Denne blir noen cm for høy for at Tore kan øke. Kampen sett under ett er det fortjent at Vest-Torpa tar de første 3 poengene.

Bursdags"barnet" Ove i duell

Innlegg av Knut
Innbytterne til første kampen. (Bjørn Erling kom til de to siste kampene)

 

Bursdags"barnet", Ove, flyr høyt

I kampen mot Lunner gjøres noen forandringer på laget, for å få med flere fra troppen.

Kurt

Oddleif                       Erik H                        Tore           Mads Mario

Knut                            Trond                 Michael

Erik S                                           Ove                                    Gøran

Benyttede reserver: Kim og Espen B. Ubenyttet: Bjørn Erling, Frode R og Toni

Vest-Torpa kom heller ikke i denne kampen godt i gang. Lunner har de største sjansene, med skudd utenfor, og heading utenfor i møte med Kurt. Etter 10 minutter har Lunner nytt skudd, som Kurt får slått ut til corner. Erik S. går en del på løp i denne perioden, og skaper noen sjanser. Etter 19 minutter får Lunner frispark, men gir ikke resultater. Minuttet senere har V.Torpa corner ved Gøran, men keeper fanger. Rett etterpå blir Mads Mario for en gangs skyld utspilt, og innlegget blir slått foran mål; men gjennom målgården uten at noen er nær. I siste minutt før pause slår Oddleif frispark fra høyre som går i Lunner-bein og utover. Trond får ballen mot seg, og skyter godt, men over.

Til annen omgangen går Trond ut til fordel for Kim. Michael tar Trond’s djupe posisjon på midtbanen. 7 minutter ut i omgangen går Ove ut til fordel for Espen B. Midtveis i omgangen får V.Torpa corner, men Tore blir avblåst for dytting. Etter hvert blir det mer trøkk over Vest-Torpa. Det begynner å haste med å få seiersmål ! Oddleif har et skudd, som blir mer et innlegg. Michael begynner å vise tenner, og etter 21 minutter går han solo forbi flere hadelendinger, men skyter i stanga og ut. Tre minutter før full tid får V.Torpa frispark fra vår venstreside. Som vanlig er det “Kimmern” som tar det. Det virker som det er et mislykket innlegg, men ballen går rett gjennom og i mål ! Dermed den viktige 1-0 scoringen. Men på grunn av målforskjell, og antall scorede mål, var det viktig å stå på for ett mål til. Dette lyktes det ikke å få. Lunner gikk gjennom puljespillet uten å score.

Oddleif med innkast
Kim med frispark...
... som går i mål...
... og feires.
Kim prøver seg på en corner i sluttminuttene, men denne ender dessverre ikke i mål

Etter å ha vært 7 timer på Biri var det klart for siste kamp mot Ringebu-Fåvang. Dette ble finalen, og Vest-Torpa måtte vinne på grunn av at Ringebu hadde et mer scoret mål. I fjorårets to kamper mot Ringebu-Fåvang ble det tap 3-5 borte og 3-3 hjemme der gutta ledet 3-1 i slutten av kampen, og hadde totalt taket på kampen !

Laget: Her ble benyttet de samme 11 i starten som mot N.Land. Benyttede innbyttere var: Toni og Gøran. Ubenyttet: Bjørn Erling, Erik S og Espen B.

I denne kampen kom gutta bedre i gang. Vi fikk raskt sjå et fint angrep der ballen gikk fra Michael på midtbanen til Kim, videre til Mads Mario og innlegg som Knut header for løst. Rett etterpå har Ringebu fine sjanser etter at Kurt bommer i feltet. Etter 6 minutter viser Michael takter som hører til flere divisjoner høyere. Han går innover og til venstre med ballen forbi flere spillere, og fra 18 meter skyter han ved keepers høyre stolpe – og denne gang i mål til 1-0. Fin prestasjon ! En sliten Knut ber om å komme ut etter 13 minutter. Han har gjennom dagen vist løpsstyrke, og gått på mange gode løp som vi liker å sjå. Gøran kom inn i stedet, og Kim tok Knut’s plass. Kim hadde rett etterpå et skudd, men for svakt. Etter 18 minutter har Ringebu frispark fra 18 meter, og Kurt har en kjemperedning. Også corneren får han slått ut. Det er tydelig at det skadede kneet fra trening denne uka, ikke hemmer ham nå ! I det 20.minutt slår Michael et fremspill til Gøran, men litt for langt. Et minutt før pause har Frode et skudd/innlegg som går rett forbi motstående stolpe.

Ved pause kommer Toni inn i stedet for Ove. Etter 8 minutter tackler Erik H en Ringebu-spiller på gjennomløp. Han idømmes frispark for tacklingen som bakerste mann, og rødt kort. Frisparket settes hardt i Kurt’s høyre hjørne uten sjanse for ham. 1-1. Dermed blir det 17 minutter med en mann mindre. Men det kan ofte være en vitaminsprøyte for de andre 10. Vi kunne jo håpe ! Men gutta måtte jo frem for å lage et mål til.. Rett etterpå hadde forøvrig Mads Mario et godt skudd. Og like etter et tilsvarende skudd fra Kim, som keeper når. Et frispark fra 25 meter får vi også, uten å gi resultat. Midtveis i omgangen kommer Knut inn igjen for Frode. En periode litt senere får Ringebu en serie cornere. Cornerne blir skrudd inn mot strek, og Kurt slår videre til corner fra motsatt. 5 minutter før slutt har Toni et tungt skudd, som går i en forsvarer og til corner. Denne slås ut fra keeper. Det blir litt Hawai-fotball i sluttminuttene, da Torpa kjører på fremover. Det blir en del farlige situasjoner bakover. Men også fremover: Kim’s frispsark som går i tverrligger og ned på strek. Og Knut når ikke opp på returen. Dermed endte den spennende kampen 1-1 – og dermed utslått.

Erik H trår til

 

Michael med tunell
Ballen i nettet...

 

... av Michael

Vi ønsker Ringebu-Fåvang lykke til neste søndag i KM-finalen !

Det var mye positivt denne KM-helga. Forsvaret, inklusive keeper, gjorde fine prestasjoner og slapp inn bare det ene frisparkmålet. En fin blanding av rutinerte som Kurt, Tore, og Oddleif, som forøvrig spilte sin kamp nr.200, og de fremadstormende juniorene Erik og Mads Mario. På midtbanen den rutinerte Trond, nå med 441 A-kamper, Knut og Frode fra juniorlaget, og Michael som i sine beste stunder trenger liten plass for å forsere noen spillere. Og er som en klegg i motstandernes bein. Og framme målgjørerne Ove og Kim blant andre. Kim, som er svært viktig på dødball, ble sesongens toppscorer, ett mål foran Ove. (før dobbeltsjekk). Innbytterne, som ble mindre brukt, er også svært viktige når skifter må gjøres pga skader, og i dag slitne bein.

Trofaste supportere på plass for å heie frem laget

 

2 kommentarer:

  1. Kjempebra innsats av samtlige spillere! Høylytte og trofaste supportere! Takk for en fin sesong selv om det ikke ble KM-tittel:)

  2. Bilder er nå ute 🙂
    Synn gutta ikke kom i finalen, noe jeg syns hadde vært fortjent. Bra innsats, og gratulerer med opprykk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.